Selecteer een pagina

Geografisch informatiesysteem (GIS)

Geografisch informatiesystemen

“Een geografisch informatiesysteem (meestal afgekort tot GIS) is een informatiesysteem waarmee (ruimtelijke) gegevens of informatie over geografische objecten, zogeheten geo-informatie kan worden opgeslagen, beheerd, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd.”

Bron: Wikipedia

GIS programma voor gemeentes

Veel gemeenten beschikken tegenwoording over een GIS programma. Met deze software kan veel informatie over de gemeente (geografie, bevolkingsopbouw, etc.) inzichtelijk worden gemaakt.

Ook worden deze programma’s gebruikt om de buitenruimte in kaart te brengen.

De locaties van bomen, bankjes, prullenbakken en andere zaken worden in kaart gebracht zodat de locatie, hoeveelheid en toestand van de verschillende elementen op eenvoudige wijze gepresenteerd kan worden op een digitale kaart.

ErGIS als partner

ErGIS biedt gemeenten en andere beheerders de mogelijkheid om ook verkeersbordpalen, verkeersborden, straatnaamborden en wegmarkering te inventariseren en inspecteren.

Daarnaast geven wij ook een verkeerskundig advies over de huidige inrichting.

U krijgt hiermee antwoord op vragen als ‘voldoet mijn huidige inrichting aan de wet- en regelgeving?’ ‘staan de juiste borden op de juiste plaats?’

Wij helpen om de onderhoudskosten voor de buitenruimte te reduceren door een saneringsvoorstel te doen voor onnodige/overbodige verkeersbordpalen, verkeersborden et cetera.