Selecteer een pagina

Straatmeubilair

Inventarisatie straatmeubilair

Weet u precies welk straatmeubilair zich waar bevindt? En in welke technische staat al deze objecten verkeren? Beheertekeningen blijken vaak niet met de werkelijkheid te corresponderen, terwijl inzicht in de plaats en staat van uw straatmeubilair juist zo belangrijk is. Deze gegevens vormen immers de basis voor een beheerplan of bestek.

Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Verkeersborden, straatnaamborden, openbare verlichting, bankjes, prullenbakken, afzetpalen en fietsnietjes: het zijn slechts een paar voorbeelden van de vele soorten straatmeubilair die zich in de openbare ruimte bevinden. Vanaf 2020 moeten al deze elementen volledig in de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) zijn geregistreerd. Een correcte inventarisatie van uw straatmeubilair is dus van groot belang.

Paspoorten voor straatmeubilair

Het grondig inventariseren van straatmeubilair kan een flink karwei zijn. Graag nemen de ervaren inspecteurs van Via van Dalen u dit werk uit handen. Met behulp van GPS-coördinaten maken zij voor u inzichtelijk welke aantallen en typen straatmeubilair zich in de openbare ruimte bevinden. Ook kunnen onze inspecteurs de technische staat van de objecten uitgebreid analyseren en in kaart brengen. Van ieder element wordt een paspoort gemaakt, waarin zoveel mogelijk details worden genoteerd. De informatie wordt direct digitaal opgeslagen en kan meteen door de gemeente worden aangeleverd aan de BGT. Zo bent u meteen goed voorbereid op de toekomst!

Na de inventarisatie

Onze service houdt niet op bij het in kaart brengen van de objecten. Staan alle verkeersborden wel op de juiste plek? Zijn er borden verouderd of ontbreken er misschien borden? Kunnen er borden weg? Onze ervaring leert dat er gemiddeld 15 tot 20% kan worden gesaneerd. Onze verkeerskundig adviseurs zoeken het graag voor u uit. Na de inventarisatie en inspectie beschikt u over een compleet en up-to-date overzicht, geheel conform de wettelijke richtlijnen. Als beheerder weet u precies welk onderhoud noodzakelijk is en welke aanpassingen wij eventueel adviseren. Uiteraard leveren wij een volledig sanerings- en opleverrapport aan. Zo komt u tijdens beheer of uitvoering niet voor verrassingen te staan en kunt u adequaat handelen.