Digitaal Beheer en onderhoud

Na onze inventarisatie en inspectie weet u precies hoe u bordenareaal er bij staat. U weet de leeftijd, staat en reflectieklasse en kunt uw areaal met behulp van deze data beter beheren.

Onderhoudsprogramma

Zo kunt u op basis van het productiejaar van uw verkeersborden bepalen in welk jaar uw borden aan vervanging toe zullen zijn. Op basis van deze data kunt u een meerjaren onderhoudsprogramma (MJOP) opstellen of kunnen wij dit voor u verzorgen.

Met een MJOP kunt u het onderhoud van uw areaal vooraf inplannen en zo optimaal gebruik maken van uw onderhoudsbudget en voorkomt u onnodige (dure) inhaalslagen.

Het tijdig vervangen van verkeersborden is belangrijk omdat fabrikanten de reflectieklasse van de verkeersborden maar tot een bepaalde levensduur kunnen garanderen. Daarboven bent u als beheerder verantwoordelijk voor een goede zichtbaarheid van de borden. Des te langer u onderhoud/vervanging uitstelt, des te meer risico u loopt om aansprakelijk gesteld te worden voor een ondeugdelijke situatie.

Projectmatige aanpak

Ook kunt u met onze data kiezen voor een projectmatige aanpak. Zo kunt u ook van een aparte wijk of kern een project maken en deze in zijn geheel op orde brengen. Ook valt te denken aan projecten waarbij alleen de bebording die met een bepaalde thema (parkeren, fietsen, eenrichtingsverkeer, etc.) te maken heeft onder de loep te nemen.